Historie těstovin

Bylo nebylo…

Jak se z malé řemeslné výrobny stala velká potravinářská značka? Zde je její příběh…
Giovanni Panzani založil svoji firmu jako malou živnost. O pouhá dvě desetiletí později pak tato malá firma dosáhla vrcholu a zařadila se mezi nejprogresivnější firmy na potravinářském trhu.

Giovanni Panzani

V roce 1911 se majitelům obchůdku s typickými italskými potravinami a ručně vyráběnými těstovinami narodil syn Giovanni Panzani. Celé dětství se Giovanni pohyboval v tomto obchodě, vyrůstal v něm. Zde se také seznámil se starobylým uměním velkých italských kuchařů.
O mnoho let později, v roce 1940, se Giovanni Panzani rozhodl převzít staré řemeslo svého otce. Od svého tchána si vypůjčil půdu v jeho domě a začal v ní tradičním způsobem vyrábět čerstvé těstoviny. Všechno měl dokonale vymyšleno, jak rád říkal:
„Dělal jsem je ručně a za šest hodin jsem jich vyrobil dvacet kilogramů.
Pak jsem je rozvážel na mém kole.“
Aby se odlišil od svých konkurentů, vytvořil Jean Panzani v roce 1950 značku Pasta Panzani – zrodil se tak celofánový sáček! Došlo tak k malé revoluci ve světě těstovin: „Bylo třeba, abych se odlišil od ostatních (…) Těstoviny, to byla krabička a v ní 250 gramů. S Pasta Panzani to byl celofán a 500 gramů.“
V roce 1952 rozšířil Panzani svůj sortiment a začal nabízet rajčatové omáčky v plechových konzervách! Jednoduchý a voňavý nápad přinesl přílohu k jeho těstovinám!
Vášeň Giovanni Panzaniho a zvonek jeho kola překročily hranice a mnoho zemí podlehlo potěšení z jeho těstovin.

Panzani: zbožňovaná značka

Aby následoval změny životního stylu a způsobu spotřeby, rozšířil Panzani sortiment svých výrobků tak, aby splnil nová očekávání spotřebitelů.
Podařilo se mu spojit tradici s moderností a vstoupil tak do kuchyní po celém světě. Dnes je Panzani díky svým neustálým inovacím a kvalitě v mnoha zemích referenční značkou. Panzani je symbolem vynikajících těstovin, které se nelepí!
Výrobky Panzani se v současnosti prodávají ve více než padesáti zemích a ještě více zemí se přidá…

…nikdo neodolá
PANZANI!