Kvalita Panzani

Co znamená Qualità Oro?

Špičková kvalita Qualità Oro spočívá ve výběru těch nejlepších surovin.
Protože je pro výrobu těstovin hlavní surovinou pšenice, můžeme usuzovat, že kvalita těstovin závisí především na ní.
Pšenice tvrdá, nic jiného než pšenice tvrdá a voda! Žádná vejce, žádná měkká pšenice, nic navíc!

Výzkumy prokázaly, že je to právě pšenice, která dává těstovinám jejich vynikající chuť, barvu a optimální vlastnosti pro vaření.
Zrna pšenice tvrdé jsou tedy pečlivě vybírána a výsledná směs je pak semleta na hrubou mouku semolinu. Tu pak svými výrobními postupy založenými na mnohaletých zkušenostech přemění Panzani v dokonalé těsto.

Hlavní výrobní komplex pro výrobu omáček vybudoval Panzani uprostřed španělských rajčatových polí. Může tak přísně dohlížet na všechny etapy pěstování rajčat. Panzani Vám tak může nabídnout výrobek, u kterého je přesně známý původ a kvalita.

Kvalita Panzani

Aby Vám mohlo Panzani nabídnout každý den výrobky v příkladné kvalitě, získalo unikátní znalosti a vybudovalo kapacity odpovídající úrovni jeho ambicí: oddělení Výzkum a Vývoj kvality rozdělený do dvou vynikajících divizí: CRECERPAL a CEREC.
CRECERPAL – Evropské centrum pro výzkum obilovin, rýže a těstovin provádí fyzikální, chemické a senzorické testy surovin a výrobků zaručující standardní kvalitu Panzani. Kontroluje celý výrobní proces.
CEREC – Centrum kuchařského výzkumu a odbornosti zaměřené na omáčky a těstoviny Express, pracuje na chuti, struktuře, vůni a barvě výrobků tak, abychom Vám pak mohli nabídnout ty nejlepší a především nejchutnější recepty!

Z pole na talíř… tajemství těstovin PANZANI!

Výběr pšenice je první a jednou z nejdůležitějších etap. Existuje totiž mnoho různé pšenice s nižší či vyšší kvalitou a ne každá pšenice umožní výrobu těstovin Panzani. Aby mohla tvrdá pšenice vstoupit do výroby našich těstovin, musí splnit kvalitativní kritéria požadovaná značkou Panzani. Pro zajištění směsi těch nejlepších zrn je tedy při sklizni prováděn přísný výběr. Také v průběhu celého roku jsou prováděny kontroly, kterými je ověřováno, že pšenice neustále splňuje kvalitativní standardy Panzani.
Vybraná zrna pšenice tvrdé jsou nejdříve vyčištěna, tříděna, kartáčována a odklíčkována a poté mleta na stále menší zlomky. Tyto zlomky jsou následně vyčištěny a dají tak vzniknout semolině. Pak přichází čas zadělání těsta: k semolině se přidá voda a směs se hněte tak dlouho, dokud nevznikne homogenní a kompaktní těsto.
Farfalle, kolínka nebo Tagliatelle? Různé tvary těstovin jsou získány protlačováním. Těsto se protlačuje přes zvláštní formy, které mu dávají zvolený tvar!
Poslední etapou výroby je sušení. Jedná se o delikátní operaci, u které je třeba přizpůsobit dobu a teplotu sušení tvaru těstovin. Tato etapa je velmi důležitá, protože je to právě ona, která udává, jak budou Vaše oblíbené těstoviny vypadat a jak se budou chovat při vaření.
Nakonec jsou těstoviny skladovány a baleny do těch známých a snadno rozeznatelných sáčků.

A nyní již zbývá jen si je
každý den vychutnat!

Ze zahrady na talíř… tajemství omáček PANZANI!

Příběh rajčatové omáčky Panzani začíná na poli v klíčovém okamžiku: sklizeň rajčat. Panzani úzce spolupracuje se svými partnerskými pěstiteli a organizuje výsevy tak, aby bylo každé pole sklizeno v plné zralosti (mezi červencem a zářím v závislosti na roku roce).
Naše rajčata pak podstupují několikastupňové třídění. Pouze ta, která splňují požadavky Panzani na kvalitu, jsou akceptována: vyloučena jsou rajčata příliš zelená, přezrálá…
Před vstupem do kuchyně jsou rajčata umyta a ještě jednou tříděna. Odstraněna jsou semena a slupka a rajčata jsou pak připravena na zpracování na pyré, dřeň nebo protlak. Tyto meziprodukty pak budou používány v průběhu celého roku a zaručí stálou kvalitu rajčatových omáček.
Současně jsou do rajčatového protlaku přidávány další ingredience (cibule, mrkev, další zelenina, bylinky a případně maso), směs je pak zahřívána a vařena v závislosti na každém receptu.
Nakonec jsou omáčky zabaleny a ochlazeny, aby se mohly co nejdříve objevit ve Vašem oblíbeném obchodě. Objevíte velkou rozmanitost našich receptů, které dodají Vašim jídlům tu správnou chuť. Už nebudete potřebovat celé dopoledne na to, abyste připravili oběd. Nechte Panzani, ať se o to postará, a  užívejte si zatím své rodiny nebo svých hostů!