Linguine vongole Recepty s rybami a mořskými plody

4 porce 20 min. střední

Linguine vongole
Linguine vongole

Ingredience

  • 400 g Linguine
  • 500 g mušlí vongole
  • 6 stroužků česneku
  • 200 g cherry rajčátek
  • 200 ml bílého vína
  • 1 chilli paprička
  • 2 lžíce másla
  • olivový olej
  • listová petržel
  • sůl, pepř

Postup

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Na olivovém oleji si dozlatova orestujeme na plátky nakrájený česnek a přidáme chilli papričku bez semínek. Do pánve vhodíme mušle, podlijeme vínem, dochutíme solí a pepřem, přiklopíme a dusíme, dokud se mušle neotevřou. To trvá zhruba 2−3 minuty.

K mušlím přidáme máslo, nakrájená cherry rajčátka na čtvrtky a těstoviny. Studené máslo nám vzniklou omáčku pěkně zahustí.

Vše prohřejeme a nakonec vmícháme listovou petržel.

Produkty pro tento recept

Podobné recepty

S produkty Panzani vykouzlíte chutné pokrmy, kterými nadchnete svou rodinu či přátele. Podívejte se také na další podobné recepty!

Další recepty