Lasagne s karamelizovanými hruškami a tvarohem

Většina z nás dělá lasagne naslano. Nás ale napadlo udělat z lasagní výborné sladké jídlo! Potěšíte jím hlavně ty nejmenší členy vaší rodiny!

Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Na pánvi si rozpustíme máslo, přidáme hrušky a posypeme 50 g cukru. Vše opékáme, dokud cukr nezkaramelizuje a hrušky nezískají krásně zlatou barvu. Tvaroh, šlehačku, vejce, 100 g cukru, pudink a semínka z vanilkového lusku vyšleháme metlou dohladka. Podle chuti můžeme přidat i trochu rumu. Do pekáčku nejprve nalijeme čtvrtinu tvarohové hmoty, na ni dáme 4 plátky lasagní a na ně polovinu hrušek. Postup opakujeme. Na konci bude vrstva lasagní přikrytá poslední čtvrtinou tvarohu. Zapékací misku přikryjeme alobalem a pečeme na 180 stupňů 30 minut. Poté alobal odstraníme a dopečeme dozlatova. Hotové lasagne pocukrujeme. Lasagne s karamelizovanými hruškami a tvarohem

Hlasujte:
Sdílejte: