Lasagne s lososem a baby špenátem

Netradiční lasagne s lososem vám roztančí chuťové buňky tak, že na klasiku už si ani nevzpomenete! :-)

Uvařte lasagne podle instrukcí na obalu. Opláchněte lososa, důkladně jej vysušte a nakrájejte na půlcentimetrové plátky. V pánvi s máslem, orestujte nadrobno nakrájenou šalotku. Až zesklovatí, přidejte rozčtvrcená cherry rajčátka a piniové oříšky. Povařte. Přidejte opláchnutý baby špenát, osolte, opepřete, pokapejte šťávou z citrónu a provařte. Pro zachování textury a barvy špenátu jej nevařte příliš dlouho. Mezitím na druhé pánvi orestujte na olivovém oleji osolené plátky lososa z obou stran. Losos bude rychle hotový – postačí minuta z každé strany. Poskládejte lasagne následovně: Položte ještě teplý plátek těstoviny na talíř, přidejte špenát a plátek lososa. Zopakujte tento proces ještě jednou a nahoru položte další plátek lasagne. Tento recept je ojedinělý, protože se lasagne dále nepečou s bešamelovou či boloňskou omáčkou. Díky tomu je tento pokrm příjemně lehký. Jednotlivé porce můžete pokapat trochou rozpuštěného másla. Dozdobte opečenými piniovými oříšky. Lasagne s lososem a baby špenátem

Hlasujte:
Sdílejte: