Lasagne s lososem a baby špenátem Recepty s rybami a mořskými plody

4 porce 45 min. střední

Lasagne s lososem a baby špenátem
Lasagne s lososem a baby špenátem

Ingredience

  • 400 g lasagne těstovin
  • 400 g lososa
  • 200 g baby špenátu
  • 50 g másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 šalotky
  • 50 g piniových oříšků
  • šťáva z jednoho citrónu
  • 16 cherry rajčátek
  • sůl
  • pepř

Postup

Uvařte lasagne podle instrukcí na obalu. Opláchněte lososa, důkladně jej vysušte a nakrájejte na půlcentimetrové plátky.

V pánvi s máslem, orestujte nadrobno nakrájenou šalotku. Až zesklovatí, přidejte rozčtvrcená cherry rajčátka a piniové oříšky. Povařte. Přidejte opláchnutý baby špenát, osolte, opepřete, pokapejte šťávou z citrónu a provařte. Pro zachování textury a barvy špenátu jej nevařte příliš dlouho.

Na druhé pánvi si mezitím na olivovém oleji orestujte osolené plátky lososa. Bude rychle hotový, stačí 1 minuta z každé strany.

Jak správně poskládat lasagne? Položte ještě teplý plátek těstoviny na talíř, přidejte špenát a plátek lososa. Zopakujte tento proces ještě jednou a nahoru položte další plátek lasagne.

Tento recept je ojedinělý, protože se lasagne dále nepečou s bešamelovou či boloňskou omáčkou. Díky tomu je tento pokrm příjemně lehký. Jednotlivé porce můžete pokapat trochou rozpuštěného másla. Dozdobte opečenými piniovými oříšky.

Produkty pro tento recept

Podobné recepty

S produkty Panzani vykouzlíte chutné pokrmy, kterými nadchnete svou rodinu či přátele. Podívejte se také na další podobné recepty!

Další recepty