Farfalle s žampiony

Farfalle uvaříme dle návodu. Brokolici rozdělíme tak, aby nám vznikly jednotlivé „kvítky“ a uvaříme je ve vroucí osolené vodě. Poté je zchladíme v misce s ledovou vodou (udržujeme tak svěží zelenou barvu). Na pánvi zprudka orestujeme nasekaný česnek a nakrájenou cibuli. Přidáme žampiony nakrájené na čtvrtiny a bílé víno, ze kterého necháme vyvařit alkohol. Dále zalijeme smetanou a trochou vody z těstovin. Nyní přidáme do směsi i hrášek a brokolici, osolíme, opepříme a dochutíme lžičkou sušeného oregana. Omáčku krátce povaříme a promícháme s vařenými těstovinami. Lze použít samozřejmě i čerstvé oregano, ale pozor na množství – je daleko více aromatické. Farfalle s žampiony

Hlasujte:
Sdílejte: