Pečené serpentini s rajčatovou omáčkou a zeleninou

Uvařte těstoviny dle návodu. Na pánvi s olejem osmažíme jemně nasekaný česnek, šalotku a přidáme drcená rajčata. Ochutíme solí, pepřem a cukrem. Omáčku podusíme a poté vmícháme polovinu najemno nasekané bazalky (druhou polovinu bazalky si ponecháme k servírování). Cuketu a rajčata nakrájíme na tenké plátky. Dále vmícháme smetanový sýr do uvařených těstovin, osolíme (je-li nutné). Máslem vymažeme pekáč, vysypeme strouhankou a přidáme jednu třetinu těstovin. Zalijeme polovinou rajčatové omáčky, poklademe cuketu, rajčata, mozzarellu a několika lístků bazalky. Tento postup opakujeme. Zbývající strouhankou posypeme těštoviny a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 ° C po dobu asi 40 minut. Pečené serpentini s rajčatovou omáčkou a zeleninou

Hlasujte:
Sdílejte: