Vermicelli s kuřecími jatýrky a rajčatovou omáčkou

Uvařte těstoviny podle instrukcí na obalu. Spařte rajčata ve vroucí vodě, nechte zchladnout a oloupejte. Rozčtvrťte rajčata, vyjměte semínka a nakrájejte na plátky. Ve velké pánvi orestujte na oleji jatýrka s česnekem, cibulí a chilli papričkou pokrájenou na plátky. Přidejte koňak, nechte vyvařit a přidejte drcaná rajčata společně s vývarem. Přidejte do omáčky bobkový list, osolte, opepřete, přidejte cukr a nechte provařit na středním plameni okolo 10 minut. Přidejte smetanu, pokrájená rajčata a nahrubo nasekanou bazalku. Vermicelli mohou být přidány do omáčky nebo podávány jako příloha. Jednotlivé porce dozdobte parmazánem. Vermicelli s kuřecími jatýrky a rajčatovou omáčkou

Hlasujte:
Sdílejte: