Dobře se najíst lze i bez masa

V posledních letech si získává řadu příznivců veganská strava. Naštěstí získává také na chuti.

V posledních letech si získává řadu příznivců veganská strava. Naštěstí získává také na chuti. Ať už je člověk vegetariánem na pár dní nebo navždycky, nemusí jíst jen samé tofu! Vždyť i masožravci často nezáměrně uvaří chutné vegetariánské jídlo!

Zapomeňte na nudné vegetariánské pokrmy, které nikoho nenadchnou a spíš člověku seberou chuť k jídlu. Dnes si můžeme pochutnat na výborném jídle bez ryby nebo masa a nemusíme přitom rezignovat na gurmánský zážitek. Ani se z nás nemusí stát stoprocentní vegetarián! Kuskus, těstoviny, quinoa: z nich lze vykouzlit mnoho dobrého. Ostatně v Itálii se díky katolické tradici zrodilo mnoho receptů na těstoviny bez masa, které se vařily v pátek nebo v postním období, kdy se mělo jíst skromně (magro jak říkají Italové).

Tyto vegetariánské recepty poskytují příležitost zařadit do jídelníčku zeleninu a vyzkoušet nová spojení chutí- kořeněné, nasládlé i plné slunce. A nevynecháme ani rostlinné oleje, olivový, ořechový nebo sezamový, které do pokrmu vnesou svou intenzivní chuť a dodají nám zdravé esenciální mastné kyseliny. Vychutnejte si jeden z vegetariánských receptů Panzani- třeba Fettuccine s pestem a pečenými rajčaty.

Místo masa můžeme využít sýra coby zdroje proteinů: mozzarella, parmezán, ricotta, gorgonzola… Vegetariánská strava se vám zalíbí, když si dáte salát s fusilli, pestem a kuličkami mozzarelly nebo zeleninové lasagne.
Dobře se najíst lze i bez masa

Hlasujte:
Sdílejte: