Proč se těstoviny vyrábějí z tvrdé pšenice?

Semolinová mouka je hlavní ingrediencí sušených těstovin.

Semolinová mouka je hlavní ingrediencí sušených těstovin. Díky ní mají svou texturu- zároveň pevnou i jemnou. Semolina má větší odolnost vůči varu než obyčejná pšenice. Mouka z tvrdé pšenice také přispívá k redukci vlhkosti těstovin a omezuje jejich lámavost.
Z různých druhů mouky z tvrdozrnné pšenice si Panzani vybírá ty nejlepší, s největší odolností vůči varu, s nejlepšími nutričními vlastnosti a barvou. Některé řady těstovin jsou obohaceny obilnými klíčky pro vylepšení nutričních vlastností.
Těstoviny Panzani se připravují smícháním semolinové mouky s vodou.
Proč se těstoviny vyrábějí z tvrdé pšenice?

Hlasujte:
Sdílejte: