Těstoviny z jednoho hrnce

Jsou toho plné kuchařské blogy, sociální sítě i kuchařské knihy, zkrátka one pot pasta je v kurzu!

VŠECHNO V JEDNOM

Jsou toho plné kuchařské blogy, sociální sítě i kuchařské knihy, zkrátka one pot pasta je v kurzu! Princip je prostý a zároveň ideální pro všechny, kteří neumí příliš vařit nebo touží po jednoduchosti: nejdříve vybereme své oblíbené ingredience. Těstoviny, rajčata, bazalka, piniové oříšky, houby, hrášek, brokolice… všechno je dovoleno! Všechny suroviny dáme do velkého hrnce, přidáme vodu a dáme to všechno dohromady vařit na asi 20 až 30 minut. Až se tekutina vyvaří, bude to hotovo. Nic jednoduššího neexistuje… Samozřejmě, je to americký vynález a znalci těstovin by to asi neschvalovali, ale když máte večer naspěch, můžete to zkusit…

Vyzkoušejte náš recept na one pot pasta neboli těstoviny z jednoho hrnce!

PĚT ZLATÝCH PRAVIDEL ÚSPĚŠNÉHO VAŘENÍ

1. Dobré těstoviny: krátké nebo dlouhé, hlavně je důležité mít dobrou nádobu, aby se do ní těstoviny celé vešly.

2. Dobrá zelenina: je vhodnější použít ingredience, které se uvaří za přibližně stejnou dobu jako vámi zvolené těstoviny. Trik: nakrájejte zeleninu, uvaří se rychleji!

3. Správné dávkování: důležité je použít přiměřené množství vody, aby se těstoviny uvařily. Takže než začnete vařit, musí být všechny suroviny ponořené ve vodě. Pokud je potřeba, přilejte při vaření vodu.

4. Dobrý vývar: dodá chuť ingrediencím, k nimž ho přidáme, nemusíte se tedy bát, že bude chutí moc- když se vaří ve vodě, chuť koření se zeslabuje.

5. Správná teplota: je potřeba vařit při nižší teplotě, abychom ingredience nespálili! A těstoviny začínáme vařit ve studené vodě.
Těstoviny z jednoho hrnce

Hlasujte:
Sdílejte: