Vaření nám dělá dobře

Vaření znamená zdraví! Tak prospějeme svému tělu i duši a dáme se do vaření.

Vaření znamená zdraví! A to nemluvíme o výživové hodnotě jídla, ale o tom, že našemu tělu i duši svědčí samotné vaření. Vaření je prostá a užitečná aktivita, která přináší jen samé výhody. V poslední době se objevily dva zajímavé trendy: „Comfort Food“ a „Pozitivní vaření“. Uvidíte- když člověk dělá něco příjemného pro sebe, dostane se do většího klidu!

CO TO JE "COMFORT FOOD"?

Někdy se také mluví o „vaření na uklidnění“. Comfort food je zkrátka vaření, které zahřeje u srdce. Jak na to? Chutě a vůně, které v nás probudí ty nejkrásnější vzpomínky na dětství, tradiční oblíbená jídla: dušené hovězí, toasty, rýžový nákyp, houbová omáčka… a samozřejmě zapečené těstoviny a kolínka se šunkou a sýrem!

Tento styl vaření si získal takovou oblibu, že se s ním setkáváme i ve věhlasných restauracích. Neváhejte a inspirujte se i doma!

POZITIVNÍ VAŘENÍ

Můžete mu říkat také optimistické nebo šťastné vaření. Základní myšlenka spočívá v tom, že vařit každý den dobré věci prospívá lidské psychice. Člověk si pak víc váží sám sebe a snáze bojuje proti depresivním pocitům. Stručně řečeno je to vlastně způsob, jak pracovat na posílení svého pozitivního náhledu na svět. Pro začátek se můžeme inspirovat francouzskou guru pozitivního vaření, Florence Servan-Schreiberovou a její knihou „Diner de kifs“. Ingredience, zvolené pro své vhodné nutriční vlastnosti, pokrmy, jednoduché na přípravu, společnost druhých… Tak honem k hrncům!
Vaření nám dělá dobře

Hlasujte:
Sdílejte: