Krátké a dlouhé těstoviny - jak je servírovat?

Italové podávají těstoviny vždycky v hlubokých talířích, je to jejich tradice. Trocha fantazie ale nikoho nezabije.

Italové podávají těstoviny vždycky v hlubokých talířích, je to jejich tradice. Trocha fantazie ale nikoho nezabije. Nebojte se změny, klidně použijte jiné nádoby, hlavně když to bude fungovat!

DLOUHÉ TĚSTOVINY

K podávání dlouhých těstovin jsou vhodné všechny typy hlubokých talířů. Chceme se totiž vyhnout tomu, aby se těstoviny příliš rozprostřely po talíři- přišly by o omáčku a také by se špatně nabíraly. Proto je vhodné nádobí s vyšším okrajem. Pokud chcete být originální, můžete tyto těstoviny servírovat ve větších miskách, jaké se někdy používají na salát, případně v zapékacích mísách nebo miskách z litiny nebo smaltu.

KRÁTKÉ TĚSTOVINY

Farfalle nebo penne je možné podávat na hlubokých i mělkých talířích, podle vašeho výběru. Okraje mělkého talíře můžete pak ozdobit tak, aby ladily s chutí a barvou pokrmu: cherry rajčátka, listy bazalky, olivy, čtvrtky citrónu, minikrevety, plátky žampionů…
Krátké a dlouhé těstoviny - jak je servírovat?

Hlasujte:
Sdílejte: