Jaká omáčka k jakým těstovinám?

Těstoviny skýtají nepřeberné množství variant podle toho, s jakou omáčkou je podáváme. Znalci dobře vědí, jaká omáčka se k těm kterým těstovinám nejlépe hodí. Nabízíme vám malého průvodce, který vás naučí dokonale sladit chutě.

Každé těstoviny mají svou ideální omáčku!

Těstoviny nemají tak různorodé, překvapivé až bizarní tvary jen kvůli přehnané kreativitě jejich výrobců. Některé tvary jsou totiž vhodnější než jiné k „zachycení“ omáčky a tím ke zdokonalení vašich pokrmů:

DLOUHÉ TĚSTOVINY: špagety nebo tagliatelle se láskyplně propojí s tekutějšími, krémovými omáčkami či omáčkami s olivovým olejem. Zvlášť dobře ladí se sýrem, zeleninou a masem.

KRÁTKÉ TĚSTOVINY: třeba kolínka nebo farfalle se úžasně hodí k hustším a sytějším omáčkám s kousky, s nimiž se dobře spojí. Menší tvary se výborně hodí do polévek.

DUTÉ TĚSTOVINY: mají-li rigatoni v sobě otvor, je to především proto, aby mohly zadržet omáčku a lépe tak vynikla její chuť. Krásně duté jsou cannelloni, které můžeme naplnit nádivkou z masa, sýra a provensálských bylinek.

VROUBKOVANÉ TĚSTOVINY: říká se jim „rigate“ (patří mezi ně třeba penne). To nejlepší, co bylo vynalezeno k udržení omáčky bez ohledu na její texturu, tedy ať je řídká nebo hustá. Vyzkoušejte naši řadu těstovin Special Sauce ((u nás není?))- tyto těstoviny dokáží ideálně udržet omáčku ve svých vroubcích.
Jaká omáčka k jakým těstovinám?

Hlasujte:
Sdílejte: