Rigatoni s avokádovým pestem a sušenými rajčaty
Zdravé, rychlé a jednoduché. Pro vás to bude hračka!
- 4 porce
- obtížnost střední
- 40' příprava
- 400 g Rigatoni
- 2 avokáda
- šťáva z jednoho citronu
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce piniových oříšků
- 4 lžíce parmazánu
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce nakrájených sušených rajčat
- sůl, pepř
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Avokáda si rozpůlíme, nožem sekneme do pecky a pootočením ji vyndáme. Lžící zbavíme avokádo slupky tak, že nám zůstane jen dužina. Avokádo nakrájíme na menší kousky a spolu s česnekem, citronovou šťávou, oříšky, olivovým olejem, parmazánem a solí vymixujeme do hladka v kuchyňském robotu. Pokud máte rádi hrubší strukturu pesta, můžete ho připravit také v hmoždíři. Bude mít rustikálnější vzhled. Těstoviny dáme na pánev s trochou vody, ve které se vařily, přidáme pesto a nakrájená sušená rajčata. Vše dobře promícháme. Nakonec ozdobíme opraženými piniovými oříšky a hoblinkami parmazánu.