4 porce 50 min. vysoká
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Očistíme fenykl, vykrojíme z něj košťál a nakrájíme ho na menší kousky. Takto připravený fenykl dáme do hrnce, zalijeme pomerančovým džusem a vaříme doměkka.
Z rukoly, oříšků, česneku, oleje, soli a parmezánu připravíme pesto. Dá se připravovat v hmoždíři, nebo mixéru. Druhý způsob je jednodušší, avšak při delším mixování se pesto zahřívá a může se vám oddělovat. Pokud se tak stane, dejte ho vychladit a poté znovu promíchejte.
Kuřecí prsa (ideálně z tzv. "kukuřičného" či "baby" kuřete, kost dodá masu šťávu) osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na oleji. Maso přendáme na plech a dopečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 10 minut.
Uvařené těstoviny vložíme na pánev, přidáme fenykl i se šťávou z džusu, prohřejeme, stáhneme z ohně a promícháme s pestem. Hotové těstoviny vložíme na talíř a na ně posadíme překrojené kuřecí prso.
Pokud by se vám nechtělo dělat kuře, vůbec to nevadí. Tahle pasta funguje dobře i sama o sobě!