Pikantní těstoviny quadrate
Chuť pečených paprik dodá těmhle motýlům ještě větší křídla.
- 4 porce
- obtížnost vysoká
- 55' příprava
- 400 g Farfalle
- 1 žlutá, 1 zelená, 1 červená paprika
- 80 ml zeleninového vývaru
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 pórek
- 1 chilli paprička sušená
- 1 stroužek česneku
- 1 rajče
- čerstvá majoránka nebo oregano
- sůl
- parmazán
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Troubu předehřejeme na 200 stupňů a upečeme v ní nasucho všechny papriky. Zda jsou hotové, poznáme tak, že se na nich vytvoří tmavé puchýře. Takto upečené papriky dáme do igelitového sáčku, zavřeme ho a necháme je zapařit. Po pěti minutách sáček otevřeme, papriky oloupeme a nakrájíme je na nudličky. V zeleninovém vývaru se 2 lžícemi oleje vaříme 4 minuty nasekaný česnek, rozdrcenou chilli papričku a pórek nakrájený na kolečka. Použijeme jen bílou část pórku. Pak přidáme na kostičky nakrájené rajče, papriky, lžíci majoránky či oregana. Osolíme a provaříme 3 minuty. Do takto hotové omáčky vmícháme těstoviny a vše prohřejeme. Na talíři posypeme parmazánem.