Thajský salát s Vermicelli Recepty s masem

4 porce 30 min. střední

Thajský salát s Vermicelli
Thajský salát s Vermicelli

Ingredience

  • 300 g Vermicelli
  • 600 g kuřecích prsou
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 60 ml sladké chilli omáčky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 mrkve
  • 1 salátová okurka
  • sůl
  • na dresink:
  • 1 čerstvý zázvor
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 3 lžíce sladké chilli omáčky
  • 2 ks limetky – šťáva

Postup

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Sójovou omáčku smícháme se sladkou chilli omáčkou. V této směsi necháme marinovat kuřecí prsa vcelku alespoň 2 hodiny.

Na dresink oloupeme zázvor, nakrájíme ho na malé kostičky a v misce ho smícháme se sójovou omáčkou, sladkou chilli omáčkou a limetovou šťávou. Polovinu dresinku nalijeme na vychlazené těstoviny a dobře promícháme.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Do pánve dáme lžíci oleje a marinované maso na něm zprudka opečeme. Takto připravená prsa dáme na plech a pečeme v troubě přibližně 6 minut.

Oloupeme mrkev a nakrájíme ji na proužky. Okurku přepůlíme, lžící odstraníme semínka a nakrájíme ji na slabé plátky. Maso vyndáme z trouby a nakrájíme ho na tenké plátky. Do misek rozdělíme těstoviny, přidáme zeleninu, maso a vše ještě přelijeme zbylým dresinkem.

Produkty pro tento recept

Podobné recepty

S produkty Panzani vykouzlíte chutné pokrmy, kterými nadchnete svou rodinu či přátele. Podívejte se také na další podobné recepty!

Další recepty