Thajský salát s Vermicelli
Další důkaz, jak pestré použití mají těstoviny.
- 4 porce
- obtížnost střední
- 30' příprava
- 300 g Vermicelli
- 600 g kuřecích prsou
- 4 lžíce sójové omáčky
- 60 ml sladké chilli omáčky
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 mrkve
- 1 salátová okurka
- sůl
- na dresink:
- 1 čerstvý zázvor
- 1 lžíce sójové omáčky
- 3 lžíce sladké chilli omáčky
- 2 ks limetky – šťáva
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Sójovou omáčku smícháme se sladkou chilli omáčkou. V této směsi necháme marinovat kuřecí prsa vcelku alespoň dvě hodiny. Na dresink oloupeme zázvor, nakrájíme ho na malé kostičky a v misce ho smícháme se sójovou omáčkou, sladkou chilli omáčkou a limetovou šťávou. Polovinu dresinku nalijeme na vychlazené těstoviny a dobře promícháme. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Do pánve dáme lžíci oleje a marinované maso na něm zprudka opečeme. Takto připravená prsa dáme na plech a pečeme v troubě přibližně 6 minut. Oloupeme mrkev a nakrájíme ji na proužky. Okurku přepůlíme, lžící odstraníme semínka a nakrájíme ji na slabé plátky. Maso vyndáme z trouby a nakrájíme ho na tenké plátky. Do misek rozdělíme těstoviny, přidáme zeleninu, maso a vše ještě přelijeme zbylým dresinkem.