Farfalle se žampiony Vegetariánské recepty

4 porce 45 min. střední

Farfalle se žampiony
Farfalle se žampiony

Ingredience

  • 400 g Panzani Farfalle
  • 1 dl olivový olej
  • ½ červené cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1,5 dl bílého vína
  • 2 dl smetany
  • 6 ks žampionů
  • 150 g brokolice
  • 50 g čerstvého nebo mraženého hrášku
  • sůl
  • pepř
  • sušené oregano

Postup

Farfalle uvaříme dle návodu. Brokolici rozdělíme tak, aby nám vznikly jednotlivé "kvítky", které uvaříme ve vroucí osolené vodě. Poté je zchladíme v misce s ledovou vodou (udržujeme tak svěží zelenou barvu).

Na pánvi zprudka orestujeme nasekaný česnek a nakrájenou cibuli. Přidáme žampiony nakrájené na čtvrtiny a bílé víno, ze kterého necháme vyvařit alkohol.

Zalijeme smetanou a trochou vody z těstovin. Nyní přidáme do směsi i hrášek a brokolici, osolíme, opepříme a dochutíme lžičkou sušeného oregana. Lze použít i čerstvé oregano, ale pozor na množství – je daleko více aromatické! Omáčku krátce povaříme a promícháme s vařenými těstovinami.