Pečené serpentini s rajčatovou omáčkou a zeleninou Vegetariánské recepty

4 porce 80 min. střední

Pečené serpentini s rajčatovou omáčkou a zeleninou
Pečené serpentini s rajčatovou omáčkou a zeleninou

Ingredience

  • 400 g Panzani serpentini
  • 200 g Philadelphia smetanového sýru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 šalotka
  • 1 drcená rajčata z plechovky
  • 5 stroužků česneku
  • 1 cuketa
  • 2 rajčata
  • 2 mozzarella kuličky
  • 2 lžičky cukru
  • 1 svazek bazalky
  • 1 lžíce másla
  • 3 lžíce strouhanky
  • sůl
  • pepř

Postup

Uvařte těstoviny dle návodu. Na pánvi s olejem osmažíme jemně nasekaný česnek, šalotku a přidáme drcená rajčata. Ochutíme solí, pepřem a cukrem. Omáčku podusíme a poté vmícháme polovinu najemno nasekané bazalky (druhou polovinu bazalky si ponecháme k servírování).

Cuketu a rajčata nakrájíme na tenké plátky. Do uvařených těstovin vmícháme smetanový sýr a je-li nutné, dosolíme.

Máslem vymažeme pekáč, vysypeme strouhankou a přidáme jednu třetinu těstovin. Zalijeme polovinou rajčatové omáčky, poklademe cuketu, rajčata, mozzarellu a několika lístků bazalky. Tento postup opakujeme. Zbývající strouhankou posypeme těštoviny a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 °C po dobu asi 40 minut.