Penne s králičím ragú na boloňský způsob Recepty s masem

4 porce 90 min. vysoká

Penne s králičím ragú na boloňský způsob
Penne s králičím ragú na boloňský způsob

Ingredience

  • 400 g penne těstovin
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 300 g králičího masa
  • 3 plátky slaniny
  • 5 stroužků česneku
  • 2 mrkve, 2 pastináky a 2 řapíkaté celery
  • 2 červené cibule
  • 2 plechovky drcených rajčat
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 500 ml světlého piva
  • 2 bobkové listy
  • snítka tymiánu
  • snítka rozmarýnu
  • šťáva z půlky citrónu
  • 1 celá skořice
  • 1 lžíce cukru
  • parmezán
  • sůl
  • pepř

Postup

Uvařte penne podle instrukcí na obalu. Nahrubo namelte králičí maso, na malé kostičky nakrájejte mrkev, pastinák a řapíkatý celer (nebo je nahrubo nastrouhejte).

Ve velkém kastrolu s olejem orestujte na kostičky pokrájenou slaninu s kořenovou zeleninou. Po asi 5 minutách přidejte nasekanou červenou cibuli a česnek. Jakmile zelenina změkne, přidejte králičí maso a orestujte. Ochuťte solí, pepřem, rajčatovým protlakem, cukrem, přidejte drcená rajčata a pivo. Přidejte pytlík s tymiánem, rozmarýnem, skořicí a bobkovým listem. Nechte vřít po dobu 15 minut. V průběhu této doby bylinky a koření příjemně omáčku dochutí.

Nakonec omáčku osvěžte šťávou z citrónu. Vyjměte bylinky a vmíchejte uvařené těstoviny. Dozdobte jednotlivé porce parmezánem.

Produkty pro tento recept

Podobné recepty

S produkty Panzani vykouzlíte chutné pokrmy, kterými nadchnete svou rodinu či přátele. Podívejte se také na další podobné recepty!

Další recepty