Penne Rigate s omáčkou z čerstvých rajčat Vegetariánské recepty

4 porce 30 min. malá

Penne Rigate s omáčkou z čerstvých rajčat
Penne Rigate s omáčkou z čerstvých rajčat

Ingredience

  • 400 g Penne Rigate
  • 1 kg zralých rajčat nakrájených na kostičky
  • 2 červené cibule nakrájené na proužky
  • 60 g olivového oleje
  • 1 svazek čerstvé bazalky
  • 100 g cherry rajčat
  • sůl
  • pepř
  • strouhaný parmezán podle chuti

Postup

Penne uvaříme dle návodu na obalu. V pánvi orestujeme na oleji cibuli, přidáme rajčata, osolíme, opepříme a zvolna rozváříme tak, abychom odpařili téměř veškerou vodu. To bude trvat asi 15 minut.

Do takto připravené omáčky přidáme půlky cherry rajčátek, těstoviny a nahrubo nasekanou čerstvou bazalku a krátce provaříme. Jednotlivé porce sypeme strouhaným parmezánem.

Produkty pro tento recept

Podobné recepty

S produkty Panzani vykouzlíte chutné pokrmy, kterými nadchnete svou rodinu či přátele. Podívejte se také na další podobné recepty!

Další recepty