Rigatoni s kozím sýrem
Tuhle skvělou pastu miluje náš Martínek. Vůbec se mu nedivím…
- 4 porce
- obtížnost malá
- 20' příprava
- 400 g Rigatoni
- 180 g kozího sýra
- 1 lžíce másla
- 30 g piniových oříšků
- 2 stroužky česneku
- 80 ml mléka
- čerstvý tymián
- sůl, pepř
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. V pánvi si na másle opražíme dozlatova piniové oříšky, přidáme najemno nasekaný česnek, zpěníme a vmícháme čerstvý kozí sýr spolu s mlékem a tymiánem. Takto získáme omáčku krémové konzistence. Podle potřeby uberte či přidejte mléko. Každý sýr je jiný. Opatrně osolíme kvůli již slanému sýru a opepříme. Do takto připravené omáčky přidáme těstoviny a spolu vše prohřejeme. Při podávání můžeme ještě posypat oříšky a tymiánem.