Pipe Rigate s rukolovým pestem a supreme z kukuřičného kuřete
Tohle je opravdová lahůdka. A kdyby se vám nechtělo náhodou dělat kuře, vůbec to nevadí, tahle pasta funguje dobře i sama o sobě!
- 4 porce
- obtížnost vysoká
- 50' příprava
- 400 g Pipe Rigate
- 4 ks kuřecích prsou s kostí a kůží
- 1 větší fenykl
- půl litru pomerančového džusu
- 4 hrsti rukoly
- 30 g piniových oříšků
- 1 stroužek česneku
- 4 lžíce strouhaného parmazánu
- 2 dcl olivového oleje
- sůl, pepř
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Nejprve fenykl očistíme, vykrojíme z něj košťál a poté nakrájíme na menší kousky. Takto připravený fenykl dáme do hrnce, zalijeme pomerančovým džusem a vaříme doměkka. Z rukoly, oříšků, česneku, oleje, soli a parmazánu si připravíme pesto. Dá se připravovat v hmoždíři nebo mixéru. Druhý způsob je jednodušší, avšak při delším mixování se pesto zahřívá a může se vám oddělovat. Pokud se vám to stane, dejte ho vychladit a poté znovu promíchejte. Kuřecí prsa osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na oleji. Maso přendáme na plech a dopečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi deset minut. Díky kosti je maso šťavnatější. Uvařené těstoviny vložíme na pánev, přidáme fenykl i se šťávou z džusu, která nám vznikla, společně prohřejeme, stáhneme z ohně a promícháme s pestem. Těstoviny nandáme na talíř a na ně posadíme překrojené kuřecí prso.