Pipe Rigate s rukolovým pestem a kuřetem supreme Recepty s masem

4 porce 50 min. vysoká

Pipe Rigate s rukolovým pestem a kuřetem supreme
Pipe Rigate s rukolovým pestem a kuřetem supreme

Ingredience

  • 400 g Pipe Rigate
  • 4 ks kuřecích prsou s kostí a kůží
  • 1 větší fenykl
  • 0,5 l pomerančového džusu
  • 4 hrsti rukoly
  • 30 g piniových oříšků
  • 1 stroužek česneku
  • 4 lžíce strouhaného parmezánu
  • 2 dcl olivového oleje
  • sůl, pepř

Postup

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Očistíme fenykl, vykrojíme z něj košťál a nakrájíme ho na menší kousky. Takto připravený fenykl dáme do hrnce, zalijeme pomerančovým džusem a vaříme doměkka.

Z rukoly, oříšků, česneku, oleje, soli a parmezánu připravíme pesto. Dá se připravovat v hmoždíři, nebo mixéru. Druhý způsob je jednodušší, avšak při delším mixování se pesto zahřívá a může se vám oddělovat. Pokud se tak stane, dejte ho vychladit a poté znovu promíchejte.

Kuřecí prsa (ideálně z tzv. "kukuřičného" či "baby" kuřete, kost dodá masu šťávu) osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na oleji. Maso přendáme na plech a dopečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 10 minut.

Uvařené těstoviny vložíme na pánev, přidáme fenykl i se šťávou z džusu, prohřejeme, stáhneme z ohně a promícháme s pestem. Hotové těstoviny vložíme na talíř a na ně posadíme překrojené kuřecí prso.

Pokud by se vám nechtělo dělat kuře, vůbec to nevadí. Tahle pasta funguje dobře i sama o sobě!