Serpentini s chorizem
Chorizo je jeden z nejlepších výrobků skvělé španělské kuchyně. Tady skutečně tvrdí muziku…
- 4 porce
- obtížnost malá
- 20' příprava
- 400 g Serpentini
- 100 g klobásy chorizo
- 1 žlutá paprika
- 2 stroužky česneku
- 500 ml rajčat z plechovky
- 1 lžíce olivového oleje
- 150 ml smetany
- 80 g parmazánu
- lístky bazalky
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. V hrnci si na olivovém oleji orestujeme na kostičky nakrájenou klobásku, přidáme nasekaný česnek a proužky ze žluté papriky. Po dvou minutách zalijeme rajčaty a vše prováříme asi pět minut. Dochutíme solí a pepřem. Hotovou omáčku zjemníme smetanou a necháme zhoustnout. Do takto připraveného základu vmícháme těstoviny a vše prohřejeme. Podáváme s lístky bazalky a hoblinkami z parmazánu.