Serpentini s chorizem Recepty s masem

4 porce 20 min. malá

Serpentini s chorizem
Serpentini s chorizem

Ingredience

  • 400 g Serpentini
  • 100 g klobásy chorizo
  • 1 žlutá paprika
  • 2 stroužky česneku
  • 500 ml rajčat z plechovky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 150 ml smetany
  • 80 g parmazánu
  • lístky bazalky

Postup

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. V hrnci orestujeme na olivovém oleji klobásku nakrájenou na kostičky, přidáme nasekaný česnek a proužky ze žluté papriky. Po dvou minutách zalijeme rajčaty a vše vaříme asi 5 minut. Dochutíme solí a pepřem.

Hotovou omáčku zjemníme smetanou a necháme zhoustnout. Do takto připraveného základu vmícháme těstoviny a vše prohřejeme.

Podáváme s lístky bazalky a hoblinkami z parmezánu.