Linguine vongole
Počkejte si na chladnější období roku, kdy dostanete nejčerstvější vongole, a pak s chutí do tohoto skvělého receptu.
- 4 porce
- obtížnost střední
- 20' příprava
- 400 g Linguine
- 500 g mušlí vongole
- 6 stroužků česneku
- 200 g cherry rajčátek
- 200 ml bílého vína
- 1 chilli paprička
- 2 lžíce másla
- olivový olej
- listová petržel
- sůl, pepř
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Na olivovém oleji si dozlatova orestujeme na plátky nakrájený česnek a přidáme chilli papričku bez semínek. Do pánve vhodíme mušle, podlijeme vínem, dochutíme solí a pepřem, přiklopíme a dusíme, dokud se mušle neotevřou. To trvá zhruba 2−3 minuty. K mušlím přidáme máslo, nakrájená cherry rajčátka na čtvrtky a těstoviny. Studené máslo nám vzniklou omáčku pěkně zahustí. Vše prohřejeme a nakonec vmícháme listovou petržel.