Macaroni s houbami a tymiánem
Houby a pasta jsou něco, co k sobě patří jako Romeo a Julie.
- 4 porce
- obtížnost malá
- 20' příprava
- 400 g Makaróny
- 200 g hub
- 2 ks šalotky
- 2 stroužky česneku
- 150 ml smetany
- 100 ml bílého vína
- tymián
- hrst petržele
- olivový olej
- sůl, pepř
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Na oleji zpěníme najemno nasekanou šalotku s česnekem, přidáme houby, tymián a krátce zarestujeme. Houbovou směs zastříkneme bílým vínem a necháme vydusit. Poté přilijeme smetanu, provaříme a vznikne nám krémová omáčka. Dochutíme solí a pepřem. Do takto připraveného základu vložíme těstoviny, nasekanou listovou petržel a vše dobře prohřejeme.