Macaroni amatriciana
Pokud se vám nepodaří koupit quanciale, zkuste co nejlepší pancettu, na tom totiž tenhle tradiční recept stojí.
- 4 porce
- obtížnost malá
- 25' příprava
- 400 g Macaroni
- 300 g guanciale – slanina
- 400 g loupaných rajčat v plechovce
- 2 dcl bílého vína
- 2 lžíce olivového oleje
- 150 g ovčího sýra pecorino
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. V pánvi na oleji orestujeme na nudličky nakrájenou slaninu, zalijeme ji bílým vínem, přidáme rajčata, dochutíme solí a pepřem a vše podusíme. Do hotové omáčky vmícháme těstoviny spolu s půlkou nastrouhaného sýra. Ten nám omáčku krásně zjemní a zatáhne. Zbytek nastrouhaného sýra si necháme na ozdobu při servírování.