Tagliatelle s lanýžem
Tohle je opravdický svátek, hotový za pár minut. Lanýže u nás nejsou tolik obvyklé, ale jejich chutí ohromíte své přátele i rodinu. Nejlepší jsou čerstvé, i když ty je někdy těžké koupit. Praktickou alternativou jsou lanýže v plechovce.
- 4 porce
- obtížnost malá
- 15' příprava
- 400 g Tagliatelle
- 2 stroužky česneku
- 250 ml smetany
- 2 ks lanýže
- lanýžový olej
- parmazán
- máslo
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Na pánvi si rozpustíme máslo, na něm zpěníme česnek nasekaný na drobné kostičky, zalijeme smetanou a vše pomalu svařujeme. Mezitím si nakrájíme najemno jeden lanýž, přidáme ho ke smetaně a společně provaříme asi 2 minuty. Nakonec takto připravenou směs smícháme s těstovinami. Na talíři posypeme parmazánem, zakápneme lanýžovým olejem a poklademe tenkými plátky lanýže.