Těstovinový salát s mladým špenátem a restovanou slaninou Recepty s masem

4 porce 15 min. malá

Těstovinový salát s mladým špenátem a restovanou slaninou
Těstovinový salát s mladým špenátem a restovanou slaninou

Ingredience

  • 400 g Farfalle
  • 4 hrsti mladého špenátu
  • 200 g majonézy
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 120 g kvalitní slaniny
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř

Postup

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. V misce si smícháme majonézu se zakysanou smetanou a prolisovaným česnekem. Dochutíme solí a pepřem.

Do vychlazených těstovin vlijeme dresink, dobře promícháme a dáme do lednice alespoň na 1 hodinu. Chutě se tím krásně propojí.

Slaninu nakrájíme na 1 cm velké kostky a na pánvi ji necháme pomalu vypražit.

Do salátu nakonec vmícháme čerstvý a dobře opraný mladý špenát. Při podávání posypeme jednotlivé porce kousky slaniny.