Těstovinový salát s mladým špenátem a restovanou slaninou
Těstoviny fungují moc dobře i v tomhle jednoduchém salátu.
- 4 porce
- obtížnost malá
- 15' příprava
- 400 g Farfalle
- 4 hrsti mladého špenátu
- 200 g majonézy
- 1 kelímek zakysané smetany
- 120 g kvalitní slaniny
- 2 stroužky česneku
- sůl, pepř
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. V misce si smícháme majonézu se zakysanou smetanou a prolisovaným česnekem. Dochutíme solí a pepřem. Slaninu si nakrájíme na 1 cm velké kostky a na pánvi ji necháme pomalu vypražit. Do vychlazených těstovin vlijeme dresink, dobře promícháme a dáme do lednice alespoň na 1 hodinu. Chutě se tím krásně propojí. Do salátu nakonec vmícháme čerstvý a dobře opraný mladý špenát. Při podávání nasypeme na jednotlivé porce orestovanou slaninu.