Linguine s tygřími krevetami
Krevety jdou s těstovinami moc krásně dohromady.
- 4 porce
- obtížnost střední
- 25' příprava
- 400 g Linguine
- 24 ks vyloupaných syrových tygřích krevet
- 12 cherry rajčátek
- 4 sterilovaná rajčata
- 2 stroužky česneku
- 2 šalotky
- 150 ml bílého vína
- několik lístků bazalky
- plocholistá petržel
- lžíce másla
- olivový olej
- pepř, sůl
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Na pánvi rozpálíme kapku olivového oleje a zprudka na něm opečeme ze všech stran krevety. Hotové budou během jedné minuty a krásně změní barvu dorůžova. Pak přidáme najemno nasekanou šalotku, na poloviny nakrájená cherry rajčátka, na plátky nakrájený česnek a vše zalijeme bílým vínem. Poté přidáme sterilovaná rajčata, která předem nakrájíme. Omáčku dochutíme pepřem a solí, přidáme listovou petržel a pár lístků bazalky. Nakonec na pánev přidáme těstoviny, máslo a vše promícháme. Máslo se rozpustí a těstoviny krásně obalí. Rajčata tuhle kombinaci pěkně probarví.