Lasagne s karamelizovanými hruškami a tvarohem
Většina z nás dělá lasagne naslano. Nás ale napadlo udělat z lasagní výborné sladké jídlo! Potěšíte jím hlavně ty nejmenší členy vaší rodiny!
- 4 porce
- obtížnost střední
- 70' příprava
- 12 plátků lasagní
- 750 g plnotučného tvarohu
- 0,5 l šlehačky
- 2 vejce
- 4 velké hrušky
- 150 g cukru
- 1 vanilkový lusk
- 1 lžíce vanilkového pudinku
- 50 g másla
Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Na pánvi si rozpustíme máslo, přidáme hrušky a posypeme 50 g cukru. Vše opékáme, dokud cukr nezkaramelizuje a hrušky nezískají krásně zlatou barvu. Tvaroh, šlehačku, vejce, 100 g cukru, pudink a semínka z vanilkového lusku vyšleháme metlou dohladka. Podle chuti můžeme přidat i trochu rumu. Do pekáčku nejprve nalijeme čtvrtinu tvarohové hmoty, na ni dáme 4 plátky lasagní a na ně polovinu hrušek. Postup opakujeme. Na konci bude vrstva lasagní přikrytá poslední čtvrtinou tvarohu. Zapékací misku přikryjeme alobalem a pečeme na 180 stupňů 30 minut. Poté alobal odstraníme a dopečeme dozlatova. Hotové lasagne pocukrujeme.