Zapečené Fettucine s krůtím masem, mozzarellou a cottage
Vydatné a skvělé rodinné jídlo…
- 4 porce
- obtížnost střední
- 70' příprava
- 400 g Fetuccine
- 500 g mletého krůtího masa
- 400 g konzervovaných krájených rajčat
- 250 g mozzarelly
- 250 g sýra cottage
- 1 svazek jarní cibulky
- 1 malá cibule
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušené majoránky
- 1 plechovka rajčat
- olivový olej
- sůl, pepř
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. V pánvi necháme na oleji zesklovatět najemno nakrájenou cibuli, přidáme krůtí maso a opečeme ho. Do masa vmícháme konzervovaná rajčata, oregano, osolíme, opepříme a společně vaříme 15 minut. Zatím si v misce rozmícháme sýr cottage s majoránkou. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Zapékací misku vymažeme olejem, dospod dáme polovinu masové směsi, pak přidáme uvařené těstoviny, na ně sýr cottage a navrch zbývající masovou směs. Pečeme v troubě 30 minut. Poté vyndáme těstoviny z trouby a na povrch naskládáme jarní cibulky nakrájené na delší kousky, plátky rajčat a natrhanou mozzarellu. Vrátíme do trouby a zapékáme zhruba 10 minut.