Lasagne s lososem a baby špenátem
Netradiční lasagne s lososem vám roztančí chuťové buňky tak, že na klasiku už si ani nevzpomenete! :-)
- 4 porce
- obtížnost střední
- 45' příprava
- 400 g lasagne těstovin
- 400 g lososa
- 200 g baby špenátu
- 50 g másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 šalotky
- 50 g piniových oříšků
- šťáva z jednoho citrónu
- 16 cherry rajčátek
- sůl
- pepř
Uvařte lasagne podle instrukcí na obalu. Opláchněte lososa, důkladně jej vysušte a nakrájejte na půlcentimetrové plátky. V pánvi s máslem, orestujte nadrobno nakrájenou šalotku. Až zesklovatí, přidejte rozčtvrcená cherry rajčátka a piniové oříšky. Povařte. Přidejte opláchnutý baby špenát, osolte, opepřete, pokapejte šťávou z citrónu a provařte. Pro zachování textury a barvy špenátu jej nevařte příliš dlouho. Mezitím na druhé pánvi orestujte na olivovém oleji osolené plátky lososa z obou stran. Losos bude rychle hotový – postačí minuta z každé strany. Poskládejte lasagne následovně: Položte ještě teplý plátek těstoviny na talíř, přidejte špenát a plátek lososa. Zopakujte tento proces ještě jednou a nahoru položte další plátek lasagne. Tento recept je ojedinělý, protože se lasagne dále nepečou s bešamelovou či boloňskou omáčkou. Díky tomu je tento pokrm příjemně lehký. Jednotlivé porce můžete pokapat trochou rozpuštěného másla. Dozdobte opečenými piniovými oříšky.