Kuskus s krevetovým ragú, bazalkou a rajčaty
Ragú z krevet s kuskusem si zamilujete!
- 4 porce
- obtížnost střední
- 35' příprava
- 300 g kuskusu
- 1 citrón
- 400 g tresky bez kůže
- 16 loupaných krevet
- 2 plechovky drcených rajčat
- 1 čerstvá chilli paprička
- 4 stroužky česneku
- 1 čajová lžička kmínu
- 2 celé skořice
- 100 g čerstvého nebo mraženého hrášku
- 1 trs bazalky
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
Připravte kuskus podle návodu na obalu, přidejte šťávu z citrónu. Na velké pánvi orestujte na olivovém oleji kmín a skořici. Přidejte nakrájený česnek a chilli papričku a nechte zesklovatět. Předejte drcená rajčata, hrášek a osolte. Povařte na středním plameni okolo 10 minut. Nakrájejte tresku na větší kostky a orestujte ji na olivovém oleji na druhé pánvi s krevetami. Vyjměte skořici z omáčky a přidejte orestovanou tresku a krevety, promíchejte a přidejte nahrubo nasekanou bazalku. Podávejte s kuskusem jako přílohou. Dozdobte lístky bazalky.