Couscous s krevetovým ragú, bazalkou a rajčaty Recepty s rybami a mořskými plody

4 porce 35 min. střední

Couscous s krevetovým ragú, bazalkou a rajčaty
Couscous s krevetovým ragú, bazalkou a rajčaty

Ingredience

  • 300 g kuskusu
  • 1 citrón
  • 400 g tresky bez kůže
  • 16 loupaných krevet
  • 2 plechovky drcených rajčat
  • 1 čerstvá chilli paprička
  • 4 stroužky česneku
  • 1 čajová lžička kmínu
  • 2 celé skořice
  • 100 g čerstvého nebo mraženého hrášku
  • 1 trs bazalky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl

Postup

Připravte kuskus podle návodu na obalu, přidejte šťávu z citrónu. Na velké pánvi orestujte na olivovém oleji kmín a skořici. Přidejte nakrájený česnek a chilli papričku a nechte zesklovatět. Přidejte drcená rajčata, hrášek a osolte. Povařte na středním plameni cca 10 minut.

Nakrájejte tresku na větší kostky a na druhé pánvi ji na olivovém oleji orestujte s krevetami. Vyjměte skořici z omáčky a přidejte orestovanou tresku a krevety, promíchejte a přidejte nahrubo nasekanou bazalku.

Podávejte s kuskusem jako přílohou. Dozdobte lístky bazalky.

Produkty pro tento recept

Podobné recepty

S produkty Panzani vykouzlíte chutné pokrmy, kterými nadchnete svou rodinu či přátele. Podívejte se také na další podobné recepty!

Další recepty