Špagety s kuřecím masem a citronovou šťávou
- 4 porce
- obtížnost malá
- 30' příprava
- 400 g špaget
- 300 g kuřecích prsou
- 2 citrony
- 80 g másla
- 2 dl kuřecího vývaru
- 1 svazek bazalky
- 100 g parmazánu
- 0,5 dl olivový olej
- sůl
Špagety uvaříme podle návodu a očistíme kuřecí prsa, která nakrájíme na proužky. Citrony omyjeme, odstraníme slupku a nakrájíme ji na velmi tenké plátky. Na oleji orestujeme kuřecí prsa, citronovou kůru, šťávu z jednoho citronu, kuřecí vývar a sůl. Přidejte uvařené špagety a chvíli povařte. Vypneme vařič a přidáme nakrájené máslo. Studené máslo roztaje v horkých špagetách a vytvoří tak dokonalou emulzi. Těstoviny podáváme s nahrubo nasekanou bazalkou a nastrouhaným parmezánem.