Farfalle s žampiony
- 4 porce
- obtížnost střední
- 45' příprava
- 400 g Panzani Farfalle
- 1 dl olivový olej
- ½ červené cibule
- 3 stroužky česneku
- 1,5 dl bílého vína
- 2 dl smetany
- 6 ks žampionů
- 150 g brokolice
- 50 g čerstvého nebo mraženého hrášku
- sůl
- pepř
- sušené oregano
Farfalle uvaříme dle návodu. Brokolici rozdělíme tak, aby nám vznikly jednotlivé „kvítky“ a uvaříme je ve vroucí osolené vodě. Poté je zchladíme v misce s ledovou vodou (udržujeme tak svěží zelenou barvu). Na pánvi zprudka orestujeme nasekaný česnek a nakrájenou cibuli. Přidáme žampiony nakrájené na čtvrtiny a bílé víno, ze kterého necháme vyvařit alkohol. Dále zalijeme smetanou a trochou vody z těstovin. Nyní přidáme do směsi i hrášek a brokolici, osolíme, opepříme a dochutíme lžičkou sušeného oregana. Omáčku krátce povaříme a promícháme s vařenými těstovinami. Lze použít samozřejmě i čerstvé oregano, ale pozor na množství – je daleko více aromatické.