Pečené serpentini s rajčatovou omáčkou a zeleninou
- 4 porce
- obtížnost střední
- 80' příprava
- 400 g Panzani serpentini
- 200 g Philadelphia smetanového sýru
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 šalotka
- 1 drcená rajčata z plechovky
- 5 stroužků česneku
- 1 cuketa
- 2 rajčata
- 2 mozzarella kuličky
- 2 lžičky cukru
- 1 svazek bazalky
- 1 lžíce másla
- 3 lžíce strouhanky
- sůl
- pepř
Uvařte těstoviny dle návodu. Na pánvi s olejem osmažíme jemně nasekaný česnek, šalotku a přidáme drcená rajčata. Ochutíme solí, pepřem a cukrem. Omáčku podusíme a poté vmícháme polovinu najemno nasekané bazalky (druhou polovinu bazalky si ponecháme k servírování). Cuketu a rajčata nakrájíme na tenké plátky. Dále vmícháme smetanový sýr do uvařených těstovin, osolíme (je-li nutné). Máslem vymažeme pekáč, vysypeme strouhankou a přidáme jednu třetinu těstovin. Zalijeme polovinou rajčatové omáčky, poklademe cuketu, rajčata, mozzarellu a několika lístků bazalky. Tento postup opakujeme. Zbývající strouhankou posypeme těštoviny a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 ° C po dobu asi 40 minut.