Torti carbonara
Klasika všech klasik, snadná a populární.
- 4 porce
- obtížnost střední
- 20' příprava
- 400 g Torti
- 200 g italské slaniny pancetta
- 6 žloutků
- 100 g strouhaného parmazánu
- olivový olej
- sůl
- pepř
- případně muškátový oříšek
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Připravíme si velkou pánev. Slaninu nakrájíme na tenké nudličky a opečeme ji dokřupava na olivovém oleji. Trochu slaniny si necháme na straně. Do misky dáme žloutky s nastrouhaným parmazánem a prošleháme vidličkou. Uvařené těstoviny vhodíme na pánev se slaninou, prohřejeme je a zalijeme směsí žloutků s parmazánem. Můžeme přihodit i špetku muškátového oříšku, dodá jídlu nádech exotiky! Dochutíme solí a pepřem! Asi deset vteřin mícháme na ohni, poté pánev odstavíme a domícháme mimo plamen do krémové konzistence. Kdybychom pánev neodstavili, žloutky by se nám srazily. Na talíři pak těstoviny posypeme zbylou slaninou.