Torti tří barev s parmazánovou omáčkou a rukolou
- 4 porce
- obtížnost střední
- 30' příprava
- 400 g torti těstovin
- 50 g másla
- 2 lžíce mouky
- 400 ml nízkotučného mléka
- 100 g nastrouhaného parmazánu
- 4 stroužky česneku
- 2 svazky rukoly
- sůl
- pepř
Uvařte těstoviny podle instrukcí na obalu. V hrnci si rozpusťte máslo, přidejte nakrájený česnek a krátce orestujte. Přidejte mouku a vytvořte jíšku. Přidejte mléko a důkladně rozmíchejte. Osolte a opepřete omáčku a nechte provařit. Sundejte omáčku z ohně a smíchejte s nastrouhaným parmazánem, který dodá omáčce krásně hladkou strukturu. Přidejte uvařené těstoviny do omáčky a zamíchejte je i s rukolou. Dozdobte jednotlivé porce plátky parmazánu.