Penne s králičím ragú na boloňský způsob
- 4 porce
- obtížnost vysoká
- 90' příprava
- 400 g penne těstovin
- 2 lžíce olivového oleje
- 300 g králičího masa
- 3 plátky slaniny
- 5 stroužků česneku
- 2 mrkve, 2 pastináky a 2 řapíkaté celery
- 2 červené cibule
- 2 plechovky drcených rajčat
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 500 ml světlého piva
- 2 bobkové listy
- snítka tymiánu
- snítka rozmarýnu
- šťáva z půlky citrónu
- 1 celá skořice
- 1 lžíce cukru
- parmazán
- sůl
- pepř
Uvařte penne podle instrukcí na obalu. Namelte nahrubo králičí maso, nakrájejte mrkev, pastinák a řapíkatý celer na malé kostičky (nebo je nastrouhejte nahrubo). Ve velkém kastrolu s olejem orestujte na kostičky pokrájenou slaninu s kořenovou zeleninou. Po asi 5 minutách přidejte nasekanou červenou cibuli a česnek. Jakmile zelenina změkne, přidejte králičí maso a orestujte. Ochuťte solí, pepřem, rajčatovým protlakem, cukrem, přidejte drcená rajčata a pivo. Přidejte pytlík s tymiánem, rozmarýnem, skořicí a bobkovým listem. Nechte vřít po dobu 15 minut. V průběhu této doby bylinky a koření příjemně omáčku dochutí. Nakonec osvěžte omáčku šťávou z citrónu. Vyjměte bylinky a vmíchejte uvařené těstoviny. Dozdobte jednotlivé porce parmazánem.