Vermicelli s kuřecími jatýrky a rajčatovou omáčkou Recepty s masem

4 porce 40 min. střední

Vermicelli s kuřecími jatýrky a rajčatovou omáčkou
Vermicelli s kuřecími jatýrky a rajčatovou omáčkou

Ingredience

  • 400 g vermicelli těstovin
  • 500 g kuřecích jatýrek
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 červené cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 0.5 dl koňaku
  • 1 chilli paprička
  • 3 bobkové listy
  • 1 dl smetany
  • 1 plechovka drcených rajčat
  • 3 rajčata
  • 3 dl kuřecího vývaru
  • 1 lžíce cukru
  • 1 trs bazalky
  • sůl
  • pepř
  • parmezán

Postup

Uvařte těstoviny podle instrukcí na obalu. Spařte rajčata ve vroucí vodě, nechte zchladnout a oloupejte. Rozčtvrťte rajčata, vyjměte semínka a nakrájejte na plátky.

Ve velké pánvi orestujte na oleji jatýrka s česnekem, cibulí a chilli papričkou pokrájenou na plátky. Přidejte koňak, nechte vyvařit a přidejte drcaná rajčata společně s vývarem. Přidejte do omáčky bobkový list, osolte, opepřete, přidejte cukr a nechte provařit na středním plameni okolo 10 minut. Přidejte smetanu, pokrájená rajčata a nahrubo nasekanou bazalku.

Vermicelli mohou být přidány do omáčky nebo podávány jako příloha. Jednotlivé porce dozdobte parmezánem.

Produkty pro tento recept

Podobné recepty

S produkty Panzani vykouzlíte chutné pokrmy, kterými nadchnete svou rodinu či přátele. Podívejte se také na další podobné recepty!

Další recepty