Vermicelli s kuřecími jatýrky a rajčatovou omáčkou
- 4 porce
- obtížnost střední
- 40' příprava
- 400 g vermicelli těstovin
- 500 g kuřecích jatýrek
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 červené cibule
- 4 stroužky česneku
- 0.5 dl koňaku
- 1 chilli paprička
- 3 bobkové listy
- 1 dl smetany
- 1 plechovka drcených rajčat
- 3 rajčata
- 3 dl kuřecího vývaru
- 1 lžíce cukru
- 1 trs bazalky
- sůl
- pepř
- parmazán
Uvařte těstoviny podle instrukcí na obalu. Spařte rajčata ve vroucí vodě, nechte zchladnout a oloupejte. Rozčtvrťte rajčata, vyjměte semínka a nakrájejte na plátky. Ve velké pánvi orestujte na oleji jatýrka s česnekem, cibulí a chilli papričkou pokrájenou na plátky. Přidejte koňak, nechte vyvařit a přidejte drcaná rajčata společně s vývarem. Přidejte do omáčky bobkový list, osolte, opepřete, přidejte cukr a nechte provařit na středním plameni okolo 10 minut. Přidejte smetanu, pokrájená rajčata a nahrubo nasekanou bazalku. Vermicelli mohou být přidány do omáčky nebo podávány jako příloha. Jednotlivé porce dozdobte parmazánem.