Mini Penne s lososem a rukolou
Tahle kombinace mě baví, je lehká a pikantní zároveň. Z citronu strouhejte jen vrchní žlutou část kůry, jinak by jídlo bylo hořké!
- 4 porce
- obtížnost malá
- 25' příprava
- 320 g Mini Penne
- 400 g filetu z lososa bez kůže
- 80 g omyté a osušené rukoly
- 150 g cherry rajčátek
- 4 stroužky česneku
- 4 lístky šalvěje
- 1 citron
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Lososa si nakrájíme na asi 1,5 cm velké kostky. Citron omyjeme a kůru nastrouháme na jemném struhadle. Na větší pánvi si rozehřejeme olivový olej, přidáme lososa a opečeme pěkně ze všech stran. Poté přidáme najemno nasekaný česnek a krátce orestujeme. Lososa zastříkneme šťávou z citronu, přidáme kůru, cherry rajčátka a nasekanou šalvěj. Dochutíme solí a pepřem. Do takto připravené směsi vhodíme uvařené těstoviny, prohřejeme je a nakonec přidáme rukolu, kterou prohodíme s těstovinami již mimo plamen.