Kolínka se šalvějí a pancettou
Kombinace šalvěje a pancetty povýší tato kolínka na jinou úroveň.
- 4 porce
- obtížnost střední
- 20' příprava
- 320 g kolínek
- 100 g pancetty
- 150 ml smetany
- 12 lístků šalvěje
- 2 vejce
- 3 lžíce strouhaného parmazánu
- olivový olej
- sůl, pepř
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. V misce smícháme vejce s parmazánem, solí a pepřem. Na rozehřáté pánvičce ve lžíci olivového oleje opečeme na kostičky nakrájenou pancettu. Přidáme šalvěj, uvařená kolínka a zalijeme je směsí vajec s parmazánem. Asi deset vteřin mícháme na ohni, poté pánev odstavíme a domícháme mimo plamen do krémové konzistence. Nakonec můžeme přidat hrst nasekané petržele.