Torti Tricolore se salsicciou a cuketou
Salsiccia je klasická italská kořeněná klobása z telecího nebo vepřového masa, kterou koupíte v obchodech s italskými specialitami. Kdybyste ji nesehnali, fungují tyhle těstoviny stejně dobře s mletým telecím masem.
- 4 porce
- obtížnost malá
- 25' příprava
- 400 g Torti Tricolore
- 4 ks klobásky salsiccia
- 1 cuketa
- 250 ml smetany
- 3 stroužky česneku
- 1 dcl bílého vína
- parmazán
- sůl, pepř
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Salsicciu zbavíme střívka a nakrájíme ji na půlkolečka. Cuketu nakrájenou na centimetrové kostičky opečeme na olivovém oleji dozlatova, přidáme najemno nasekaný česnek a salsicciu. Vše opečeme, zastříkneme vínem, provaříme a přidáme smetanu. Dochutíme solí a pepřem. Do hotové směsi vhodíme těstoviny a promícháme. Podáváme sypané parmazánem.