Penne al fegatini
Tahle tradiční italská kombinace těstovin a drůbežích jatýrek u nás není běžná a přitom je tak skvělá!
- 4 porce
- obtížnost střední
- 35' příprava
- 400 g Penne Rigate
- 400 g kuřecích jater
- 4 rajčata
- 1 jarní cibulka
- 1 dcl bílého vína
- máslo
- olivový olej
- sůl, pepř
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Rajčata si spaříme ve vroucí vodě necelou minutu. Poté je prudce zchladíme, oloupeme a vyndáme jádřince. Dužinu nakrájíme na kostičky velké zhruba 0,5 cm, na takzvané concasse. Játra si očistíme a nakrájíme na menší kousky. Na olivovém oleji s trochou másla si orestujeme játra, přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, osolíme, opepříme, zastříkneme vínem a necháme asi minutu podusit. Do takto připravené směsi vhodíme concasse spolu s těstovinami a prohřejeme.